Over mij

Mijn naam is Mieke van Engelen. De narratieve werkwijze van ‘lerenvananderen = lerenveranderen’ is mijn weg in hulpverleningsland dat door de verzakelijking in de zorg minder aandacht heeft voor de persoon achter het probleem en aan het hele verhaal dat iemand te vertellen heeft.

Op jonge leeftijd las ik al graag en veel, feit en fictie. Ik las vooral wat met ‘de mens’ te maken had: over gedrag, emoties, cultuur, literatuur en kunst. Na het VWO wist ik niet goed welke richting ik moest kiezen en heb ik meerdere opleidingen gevolgd. Ik ben blij dat mijn interesses bij elkaar komen in de narratieve psychologie en in de systeemtherapie. Mijn manier is samen je levensverhaal ‘lezen’ en daarop voortbouwend een positief perspectief op je toekomst ontwikkelen. Dit kan samen met belangrijke anderen in je omgeving.

Werkervaring
Ik werk sinds 2009 als psycholoog en docent/trainer bij de Amarant Groep voor mensen met een beperking. Er kan sprake zijn van autisme, ADHD, angst- en stemmingsstoornissen, verslavingsproblematiek en/of niet aangeboren hersenletsel. Daarvóór heb ik gewerkt in de verslavingszorg in diverse functies, zoals (senior) preventiewerker en verslavingszorgconsulent.  

Ik blijf zelf lerende en volg cursussen en trainingen voor mijn persoonlijke ontwikkeling.