Over mij

Mijn naam is Mieke van Engelen. De narratieve methodiek van ‘lerenvananderen = lerenveranderen’ is mijn weg in hulpverleningsland dat door de verzakelijking in de zorg minder aandacht heeft voor de persoon achter het probleem en aan het hele verhaal dat iemand te vertellen heeft.

Op jonge leeftijd las ik al graag en veel, feit en fictie. Ik las vooral wat met ‘de mens’ te maken had: over gedrag, emoties, cultuur, literatuur en kunst. Na het VWO wist ik niet goed welke richting ik moest kiezen en heb ik meerdere opleidingen gevolgd. Ik ben heel blij dat mijn interesses bij elkaar komen in de narratieve psychologie. Mijn manier is in dialoog je levensverhaal ‘lezen’ met behulp van de Zelf Konfrontatie Methode en daarop voortbouwend een perspectief op je toekomst ontwikkelen. Ik blijf zelf ook lerende en volg cursussen en trainingen voor mijn persoonlijke ontwikkeling.  

Werkervaring
Ik werk sinds 2009 als gedragsdeskundige bij de Amarant Groep voor mensen met een beperking. Er kan sprake zijn van autisme, ADHD, angst- en stemmingsstoornissen, verslavingsproblematiek en/of niet aangeboren hersenletsel. De cognitieve capaciteiten variëren. Daarvóór heb ik gewerkt in de verslavingszorg in diverse functies, zoals (senior) preventiewerker en verslavingszorgconsulent. Ik ben mijn werkleven gestart als psychologisch medewerker bij een schoolbegeleidingsdienst. Naast mijn werk als gedragsdeskundige werk ik regelmatig als docent bij de Amarant Academie. Ik verzorg graag cursussen op maat voor cliënten, verwanten en hulpverleners. 

Mieke van Engelen Mieke van Engelen