Inspiratie

Human Design

Het Human Design systeem combineert verschillende esoterische leringen - astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische Chakraleer - met reguliere wetenschappen zoals astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica. Het uitgangspunt is dat ieder mens uniek is en een eigen rol in het geheel te vervullen heeft. Deze rol wordt berekend op basis van het geboorte moment. Het betekent niet dat je rol al helemaal vast ligt. Je hebt zelf de keuze om je unieke blauwdruk te volgen of om ervan af te wijken.

Het Human Design systeem nodigt je uit om inzicht te krijgen in wie je bent volgens je natuur (je Zelf) en wie je bent geworden onder invloed van conditioneringen (niet-Zelf). Door te leren van anderen (zie de quote in het rode blok) neem je gedrag, gedachten, gevoelens van anderen over die werken als conditioneringen, als aanpassing aan de buitenwereld, aan wat van je verwacht wordt. Dit is een onontkoombaar effect. Deze conditioneringen spelen een rol vanaf het moment van je geboorte.

Het complexe, holistische Human Design model is een manier van kijken, van reflectie op jezelf en wat je beweegt in het leven. Het wil je laten kennis maken met wie je authentiek bent. Het lichaam heeft een bijzondere positie. Zonder lichaam geen leven. Je lichaam wordt gezien als een voertuig. Je lichaam wijst je de weg in wat bij je passend voelt en wat niet passend is. Het lichaam registreert alle prikkels van binnen en van buiten sneller en beter dan je denken aankan. 

Human Design is geen geloof. Zie het als een uitdaging, een experiment om jezelf beter te leren kennen. Een instrument voor zelfkennis en zelfinzicht, zoals ook de narratieve methodieken werken als tool om jezelf en de wereld beter te begrijpen.

Bij de volgende pagina 'Over mij' tref je een link aan naar een gratis Human Design Chart. 

Deze pagina is in ontwikkeling.